Kallite restoranide külastamine pole otse loomulikult igapäevane tegevus, kuid see tuleb variandina kõne alla, kui on vaja tähistada mõnad tähtpäeva, aastapäeva või olulist sündmust. Siis on aeg otsida välja kõige kallimate restoranide telefoninumbrid, et teha kindlaks, millistes uhketes toidukohtades on veel vabu kohti “järgmiseks reede õhtuks”. Kogu selle teema juures on olulisi konkse, mis vajavad eraldi blogipostitust, et neid korralikult selgeks teha. Nimelt käivad paljud inimesed kallites restoranides ja teevad n-ö algajate vigu, mis ei pruugi küll ettekandjaid häirida, aga tegelikult kõrvalseisja pilguga ei lase need kogemusest viimast võtta. Selleks tegimegi järgneva nimekirja põhilistest asjadest, mida peaks väärikate toidukohtade külastamisel kõrva taha panema ja kindlasti lauda maha istudes ka praktiseerima.

Ära lase end petta!

Veini nimekirjas on tihti pandud joogid, mis on hästi kallid, aga need ei pruugi tegelikkuses absoluutselt parema maitsega olla, kui võrrelda näiteks mõne odavama hinnaklassi punajoogiga. Tegelikult on kõige kasulikum otsida menüüst ülesse enda isiklikud lemmikud ja tellida neid vaatamata sellele, milline hind menüüst vastu vaatab. Kallimad joogid on pandud sinna menüüsse lihtsalt peibutuseks, et jätta mulje nagu need oleksid kõvasti parema maitsega. Jäta see fakt endale meelde: need ei pruugi absoluutselt paremad olla!

Telli tuntud asju!

Telli ikka tuntud asju, mitte mingit anonüümset kana või bifsteeki. Need on pandud menüüsse ainult ühel põhjusel. Nimelt leidub inimesi, kes ei taha väljas süües eriti katsetada ja siis on väike kanafilee asi, mida on igal juhul hea ja lihtne tellida. See ei pruugi aga absoluutselt olla toit, mida oleks mõtet tellida, kuna see ei anna edasi tippkoka tõeliseid oskuseid. Pigem uuri enne internetist järgi, mille poolest antud koha kokad on üldse tuntud ja alles siis saad teha põhjalikke ning praktilisi valikuid toidu tellimisel.

Ära hakka pikalt arvetega jändama!

Kui vähegi võimalik, siis proovi lihtsalt lõpparve viisakalt pooleks teha. Iga muu variant on teenindajatele suureks koormaks, sest nad peavad niigi kiirel ajal hakkama arvestama, kes täpselt, milliseid toite ja jooke tellis.

Võta viimast!

Uhkesse restorani pole mõtet minna ideega, et tellid ainult pearoa ja magustoidu võtad kuskilt mujalt. Pigem säästa natuke raha ja telli endale sealt kõik road õiges järjekorras. Kõigepealt võtad eelroa (või mitu), siis tellida pearoa ja õhtu lõpetad magustoiduga. Iga muu valik pole mõistlik, kuna restorani, vähemalt kõrgema klassi omadesse, minnakse interjööri, jooki ja mõnusat seltskonda nautima, mitte kiiresti koduseid toite ära sööma.

Pane end riidesse!

Ja me ei mõtle selle all seda, et peaksid haarama kapist suvalised rõivad. Nii üle- kui alariietumine on täiesti tavaline nähtus, mida võib restoranides märgata. See riietus, mida sa kannad, peaks sulle endale võimalikult loomulik ja mugav tunduma, aga seejuures mitte olema dressid või sandaalid. Proovi leida hea tasakaal uhke rõivastuse ja mugavuse vahel. Pole mitte mingit mõtet minna restorani mitmeks tunniks ainult selle mõttega, et sa tunned end seal kramplikult ja ebamugavalt. Naudi, naudi ikka korralikult!

Küsi hästi palju küsimusi!

Ettekandjad ja sommeljeed ongi seal selleks, et lisaks toidu serveerimisele ka kõikvõimalikele küsimustele vastata. Kindlasti tasub mõelda sellele, et küsimine ei näita sind mitte rumalast vaatepunktist, vaid hoopis vastupidi, see tõestab, et sa oled toidust ja joogist päriselt huvitatud ning sa ei tulnud sinna mingitel muudel põhjustel, näiteks keegi vedas sind sinna vastu sinu oma tahtmist.